Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър

офисът / архитектура / състезания / office manager | Дата: 14 Април 2016 | от

отново на дневен ред в ситискейп изникна темата офис мениджър. кой е този човек и имаме ли нужда от него? о, да!

след като дълги години нашият скромен екип не е имал такъв човек, освен за кратки периоди, всеки от архитектите бе поел по част от многото дейности, които би вършил един офис мениджър. разпределени помежду десетина души, тези задачки уж бяха между другото, но се оказа, че понякога отнемат толкова много време, часове и цели дни, че се лишавахме от прелестта да се занимаваме с изцяло архитектурната си дейност.

въпреки че сме едни изключително организирани и позитивни хора, с много добра вътрешно-фирмена структура и принципи, които да следваме, офис организацията, съвместена с увеличен обем проектиране, започна да излиза извън контрол и, меко казано, придобихме такъв вид:

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър

тогава светна крушката! време е отново да потърсим своя вълшебник!

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър

и така, успоредно с търсенето на архитект, стартирахме и тази трудоемка задача.

преди 3 месеца имахме една подобна офанзива с щастлив избор, но той отлетя от нас по още по-щастливи за него обстоятелства /за което естествено ние се радваме! и желаем успех/.

след като си починахме малко време от цялата дандания по събиране на кандидати, преглеждане, интервюиране, класиране и прочее дейности, пролетта ни даде нови сили и започнахме наново!

какво означава архитектурен офис мениджър?

за нас това е този позитивен, усмихнат, слънчев човек, който с лекота и удоволствие би извършвал всички съпътстващи проектирането дейности и би се грижил за реда и организацията в студиото, като един вълшебник, почти в състояние “ОМ” /случайно ли е съвпадението на този медитативен звук със съкращението офис мениджър, ОМ, едва ли :)

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър

екипът ни съвместно състави един огромен списък с дейности, с които бихме желали този човек да облекчи ежедневието ни и да ни вкара в рамките на нормалния щастлив 8-часов работен ден. е, от благоприличие премахнахме някои точки, които гласяха: да може да готви, да прави масаж и прочее :), но пък нямаме против всяка друга екстра, както се казва.

да избереш офис мениджър се оказа дори по-трудна задача, от това да избереш архитект. може би, защото кандидатурите идват от най-разнообразни места и хора, толкова различни, колкото шарен е светът. изборът на архитект е ограничен сред хора, замесени от едно тесто – архитектурното. изборът на офис менжидър е като да се гмурнеш в океан с толкова различни видове морски обитатели, колкото природата е сътворила.

статистиката при този конкурс бе 78 кандидатури /8 мъже, 70 жени/. от тях 15 поканени на интервю, 4 неявили се/.

в крайна сметка направихме нашият избор на човек, който винаги ще знае тези неща:

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър

и който ще внесе така желаната от нас хармония във всяко отношение, наричайки се гордо офис мениджър на ситискейп.

 

В търсене на нашият архитектурен Офис Мениджър