Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

как си избрахме нов колега - Част 4

работни / офисът / архитектура / състезания | Дата: 13 Април 2016 | от

идването на пролетта провокира нов живот и в нашето архитектурно проектантско студио. наскоро щъркелът ни донесе сладко проектантско бебе, а сме в очакване да пусне втора пратка всеки момент, затова животът потърси проява и в лицето на нов колега /нови колеги/.  с нарастването на обема задачки, по които се трудим, се породи и нуждата ни от нови свежи сили, с които заедно да превръщаме нашите мечти в реалност от самото начало до самия край – да градим живота нов, така да се каже :). Както вече е известно на нашите фенове тук имаме традиции в избор на нов колега, които се сформираха постепенно с годините, отразявайки актуалните потребности на своето време.  за да си припомните, може да надникнете тук,  тук и тук

този път при нас работа потърсиха 58 архитекти.

почти всички представиха необходимите изискуеми от нас данни, а именно, автобиография и портфолио. от тях само един бе без портфолио. интересно е да споменем, че 20 от тях бяха мъже, а 38 жени. след първоначалното събиране на информация, в рамките на 3 седмици, докато течеше обявата ни в jobs.bg, поканихме 19 кандидати на интервю. целият ни екип разгледа кандидатурите и селекцията бе плод на колективен избор, както всичко касаещо екипа ни.

двама не се явиха, но останалите 17 ни уважиха и показаха решенията си на поставената им задачка за проектиране на еднофамилна къща, с която да се явят на интервю. както вече сме установили и от предишните подобни конкурси, идеята ни бе да дадем възможност на бъдещите си евентуални колеги да представят своето Архитектурно АЗ на един лист А3, на ръка. добре знаем, че всяко наше архитектурно дело е професионалният ни подпис пред света. всеки проект изразява нашето лично творческо виждане и отношение към средата, отразявайки всички фактори от какво ли не естество. но, хайде сега по същество  :)

поставената задача е от реален наш проект, за който вече усърдно се трудим и условието е:

в рамките на имота да се проектира еднофамилна жилищна сграда за семейство на около 50 г възраст, с пораснали деца, живеещи отделно.

изрични изисквания на клиента:

– двоен гараж;

– гледка към града;

– кабинет, който да може да служи и като гостна стая.

всички останали параметри да се решат от проектанта.

мястото е истинско, можете да го видите тук:

как си избрахме нов колега 4

и ето, представяме ви подписите на нашите 17 кандидати /5 мъже и 12 жени/ –  анонимно и в случаен ред. така ще имате щастливата възможност и вие да се запознаете с тях /ако цъкнете на картинката, запознанството ви ще е по-детайлно, а с някои избрани ще стане и постоянно/.

 

 

как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4 как си избрахме нов колега 4как си избрахме нов колега 4

тук е мястото да наблегнем на факта, че не всички колеги обръщат достатъчно внимание на заданието. къде парцелът е обърнат огледално, къде спалните са двойно повече от пожеланото и т.н. в бъдещи конкурсни изяви, колеги, седем пъти четете, един път режете, пардон, проектирайте. или както някой беше казал, “не чертайте, освен ако не е изключително необходимо!”

та, какво ще е решението, ни ще покаже… времето.

няма да скрием факта, че вече имаме челна тройка, но ще ви оставим да гадаете /може и с коментари/ – кои са нашите избраници.

благодарим от сърце на всички, включили се в нашето приключение. искаме да ви пожелаем вълнуващи архитектурни пътешествия и творчески предизвикателства, независимо с нас или по вашите собствени светли пътеки. щастливи сме от срещите си с всички и от архитектурните ни запознанства, като се надяваме, независимо от развоя на събитията, да се усмихнем и  продължим напред като приятели!

и за да има приемственост, ще цитираме една реплика от предния ни пост по темата, която и сега е точно на място:

“за нас в такива начинания няма губещи, всички печелят, някои – приятелство, други – познание, трети – работа”

очакваме коментарите ви, те винаги ни вдъхновяват!

обратна връзка търсим винаги, от клиенти, доставчици, колеги, приятели. хората са нашите критици и съдници и всяко ваше мнение е от изключително значение за нас.

не се пестете, напишете по някой ред, не боли, даже е супер забавно.

до скоро, защото приключението продължава.