Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

Wine bar в Прага

архитектура | Дата: 09 Февруари 2012 | от Боянова

иска ми се да Ви представя едно място, което, за съжаление, съм пропуснала при посещението си в Прага. вдъхновението дойде от тези симпатяги: http://enosiasti.bg/index.php

става въпрос за един вино бар по проект на Aulík Fišer architekti.

Wine bar в Прага

помещава се на партерното ниво на сграда от 19 век в центъра на чешката столица. основният мотив, който са използвали авторите, прави директна препратка към предназначението на мястото. едновременно са успели да създадат динамичност по фасадата, привличаща погледа, такава, че не компрометира старата сграда, с която съжителства. представлява и своеобразно лого, отличителен знак на бара. ето как на практика архитектурата става реклама.

Wine bar в Прага

Wine bar в Прага

Wine bar в Прага

същата тема е прокарана и в интериора – подвижен параван скрива шкафа с вина. използван е основно дъбов масив, както за пода, така и за бара и декоративните елементи. неговата солидна структура контрастира на тънките стоманени пръти, оформящи стелажи за бутилки.

Wine bar в Прага

Wine bar в Прага

като цяло, интериорът е семпъл и ненатрапчив. проектантите са успели да постигнат меко излъчване, предразполагащо към дълги дегустации и задушевни разговори на приглушената светлина под звуците на тиха музика.

Wine bar в Прага

на мен лично ми липсва малко контраст. и бъчвите май идват в повече, но, въпрос на вкус. а сега, в тази студена февруарска вечер, Ви пожелавам “наздраве” и отивам да се сгрея с чаша червено вино.

Източник:  http://www.dezeen.com/