Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

вече и в учебниците…

работни | Дата: 17 Октомври 2011 | от

вече и в учебниците…

 

първо да поздравим арх. Боряна Генова за подвига да издаде учебник – събитие, което в УАСГ е, меко казано, рядкост. освен че е сред малкото актуални учебници, разпространявани в родния ни университет, помагалото предлага и богат набор от аспекти, съпътстващи всяка многофамилна жилищна сграда (социален аспект, функционален, паркиране и др.). множество планови схеми и оргазнизационни принципи са илюстрирани с примери от последните 30-40 години, което го прави изключително актуален и адекватен за нашето време.

да повдигнем глава и да споделим, че наш проект се споменава не веднъж в учебника, събитие, което няма как да не ни зарадва. още повече като се има предвид, че нашият вече изпълнен проект все се оказва на една страница с чуждестранни примери. е, вярно, че бихме избрали други снимки за целта, но да оставим нещо и за следващия път, когато, надяваме се, авторите ще се обърнат към нас, за да им предоставим материал за публикация.

вече и в учебниците…вече и в учебниците…
на предишната страница са  публикувани нашите приятели от JDS+BIG и много любимата ни тяхна къща MTN – Mountain Dwelling, завършена през 2008 г.

вече и в учебниците…вече и в учебниците…

а тук сме в компанията на MVRVD с Westerdoc, сър Норман Фостър и отново  JDS+BIG този път с VM от 2005 г.
вече и в учебниците…вече и в учебниците…

нека Ви запознаем и с нашия проект, по-известен като Силвър сити. той се оказа истинско чудо в областта на недвижимите имоти за времето си. правен в условията на строителен бум и масови продажби на зелено, той бе продаден на 80% още преди да получи разрешение за строеж на идейна фаза. представете си, това са близо 200 апартамента с немалка площ и немалка цена на квадратен метър. днес в комплекса щастливо съжителстват повече от 120 семейства.