Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

VMV02

Тип: къщи | Място: София, България | Период: | Статус: в експлоатация | Клиент: частно лице

VMV02

Представяме ви необичайния лукс на елитна планинска вила в създадената от нас зона за релакс до бреговете на язовир Искър.

На изолирано място, на фона на язовира, новата ни къща за отдих е сгушена във вековна иглолистна гора с обширна зелена поляна отпред. Абсолютна красота!

Проектът е реализиран през 2016 година в уникален съвременен минималистичен стил, без никакви компромиси в стандарта на материалите и качеството на изработката.При строителството на планинската вила не е пестено от нищо в стремежа да се вградят най-качествените материали.Формирахме разпределение, отразяващо максимално коректно функционалните изисквания на нашия клиент за различните зони: барбекю с меко сядане, камина и сауна с релакс зона към нея, които да могат да се използват открито в топлите дни или на закрито с помощта на сгъваема остъклена фасада.Гледката от барбекюто е феноменална!

Постарахме се да я съхраним максимално, така че нищо да не й попречи.
Постигнахме го чрез понижаване на отделен кът с меката мебел под основното ниво с частично вкопаване. Така обособихме зоната и увеличихме височината на остъкляването.Пропуснахме слънчевите лъчи през клоните на вековните борове чрез стъклен покрив, за да усещаме тяхната прелест, да сме под заслон и да ни е романтично, дори когато вали.Хапването ще е основна функция тук, затова мястото е насочено към шикарната гледка, зад остъклени прегради, които в хубаво време може да отворим, за да се слеем максимално с природата.Кухнята е изчистена, но помества всички основни функции, за да позволи приготвянето на разнообразни специалитети и да задоволи най-изтънчените вкусове.

Сауната за релакс предлага същата уникална гледка към язовира, който съзираме зад стволовете на няколкото борови дървета.Разпуснахме великолепно и се оттърсихме от токсините, заредихме батериите и... пак ни се ходи там, в този магичен зелен рай!

Как да си тръгне човек оттук...

Засега ще оставим мястото в покой, за да дойдем отново с някой нов проект.