Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

LIFE09

Тип: магазини | Място: Троян, България | Период: 2016-2017 | Статус: в експлоатация | Клиент: LIFE supermarkets


В сърцето на Балкана, в китното градче Троян, имахме удоволствието и привилегията да проектираме супермаркет от търговска верига LIFE.Корпоративният цвят на веригата е силно изявен още във фасадното оформление. Лентовидното формообразуване е светлинно подчертано така, че в тъмните часове на деня сградата се превръща в мамеща и незабравима искряща феерия.Да влезем вътре ни примамва зелено тунелче, промушено ловко през максимално прозиращата остъклена челна фасада.То играе роля и на виндфанг.

Характерният тревист цвят ни повлича навътре още с влизането, оттатък радарните врати.Попадаме в зона зеленчук.


Следва плавен преход към зона козметика.

В дъното на търговската зала е разположен щанда за сурови храни, месо, колбаси и сирене. Зад гърба на служителите се "разхождат" животинките, които правят възможни вкусните неща на щанда.Напречно на щанда е ситуирана зоната с охладени и замразени пакетирани храни.Охладителните стелажи плавно преливат в специално оформената зона "лакомства".

Следва ъглово разположената зона алкохол.Веднага след като сме се снабдили с правилната бутилка вино, преминаваме към сърцето на магазина в частта за готвене, което се извършва директно пред погледа на клиентите.

Щандът за готвени ястия завършва с витрини за торти и хлебни изделия и обемен стелаж за пакетирани вкусотии.

Зона каси:

Веднага след касите следва изненада, за която ще разкажем в друг пост.