Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

ARNAU

Тип: дизайн | Място: София, България | Период: 2015 | Статус: реализиран | Клиент: частно лице

Няма малки и маловажни обекти, всеки обект е предизвикателство, а мечтите на клиента са вдъхновение, дори, ако става въпрос само за кухня!

Задачата ни беше да проектираме кухненско помещение в много стар апартамент в центъра на столицата с висока сантиментална стойност за клиента.  Собственикът искаше да възстанови едновремешното излъчване на апартамента от 50-те - 60-те години на 20 век. Кухнята трябваше да запази връзката, но с функция на съвременна кулинарна помощница, макар и при епизодично ползване.

Масивната дъбова дървесина, като реверанс към настилките и вратите на апартамента, съчетана със съвременни технологични похвати и материали бяха логичният избор.

ARNAU

 

ARNAU

Както често се получава, от нарушаването на основополагащи правила произлизат най-любопитните решения.

Заради доста големите кривини, изключително малкия размер на стаята и някои особености на изискванията на клиента, решихме да направим цялата кухня по-дълбока от стандартните 60 см, което позволи създаването на двоен допълнителен корпус в гърба зад основния работен плот. Оборудвахме го малки плитки шкафове за чаши, вградено място за подправки, вградена стойка за кухненски ножове и рафт за буркани за основни храни.

ARNAU

ARNAU

Постарахме се всички нужни елементи за една пълноценна кухня да присъстват колкото се може по-ненатрапчиво и невидимо.

ARNAU

ARNAU

ARNAU

ARNAU

ARNAU


Това мъничко произведение на интериора на нас ни достави невероятно удовлетворение заради съчетаването на традиционни повърхности и съвременни технологични решения. Надяваме се да радва окото на клиента ни още дълго време.